Novinky
Výstava COSMOS
- 17. 1. 2023
V decembri sme sa vybrali dobývať vesmír na výstavu COSMOS
Spoznali sme každý moment od strely V1 až po raketoplán Colombia a vozidlo Opportunity. Výstava ukázala i to, ako vykonávajú astronauti telesné potreby, ako cvičia a iné zaujímavé veci Dokonca sme sa mohli i odvážiť na povrchu rôznych planét.
Exteriér v spoločnosti ESET
- 17. 1. 2023
December bol u nás nabitý exteriérmi.
Navštívili sme spoločnosť ESET, kde nám predstavili ich prístup ku kybernetickej bezpečnosti a taktiež sme sa dozvedeli o vzniku a chode firmy.
Najviac nás však zaujali výsledky výskumov, v ktorých sa zameriavajú najmä na ransomware útoky voči bežným užívateľom, firmám a útoky sofistikovaných skupín s cieľom poškodiť kritickú infraštruktúru.
V závere nám predstavili ich výskumné a vývojové centrum a nechýbali ani ukážky škodlivého kódu na počítač. Videli sme tak na vlastné oči, ako sa správa počítač napadnutý vírusom.
Ďakujeme ESET!
Mikuláš spája malých aj veľkych
- 8. 12. 2022
Mikuláš dnes myslel na malých i veľkých
Darčeky potešia každého, no omnoho krajšie ako prijímanie je obdarovávanie, ktoré poteší aj dušu A tým najvzácnejším darom je čas!
Zatiaľ čo Mikulášovi pomocníci, triedni Maťka a Matej, darovali svojim študentom sladké a zdravé pochúťky, ich študenti, gymnazisti, darovali našim mladším žiakom čas, a tak si chalani zmerali sily vo futbale a baby spoločne upiekli chrumkavé medovníčky, linecké koláčiky a vyrobili voňavé ozdoby
Príbeh života na zemi v Prírodovednom múzeu
- 8. 12. 2022
V rámci pravidelných exteriérov sme navštívili aj SNM-Prírodovedné múzeum. Expozíciou Príbeh života na Zemi sprevádzal našich študentov odborný výklad lektora a expozíciu Biodiverzita Zeme si už prezreli naši študenti samostatne. Exkurzia bola ukončením témy Vývoj života na Zemi a upevnením už nadobudnutých informácií o základných skupinách rastlín, živočíchov a mikroorganizmov v ich prirodzenom prostredí a vo vzťahu k človeku.
Jedlo budúcnosti
- 8. 12. 2022
Včera sme u nás privítali prvého distribútora jedlého hmyzu na Slovensku - Mareka Vízyho.
V rámci prípravy globálneho kurikula na tému "Jedlo budúcnosti" diskutoval so študentmi aj o potenciáli nahradiť bravčové alebo hovädzie mäso za jedlo z hmyzu, o fungovaní hmyzích fárm a o podnikaní na Slovensku v tejto oblasti.