• Adaptačný pobyt našich gymnazistov

        • Naši gymnazisti začali školský rok na adaptačnom pobyte v Lošonci. Hrajú futbal, bedminton, veľa sa rozprávajú, pýtajú a rozmýšľajú, spoznávajú okolie ale hlavne seba. Podľa ich triednej učiteľky Maťky, sú to vraj tí najlepší gymnazisti na svete. Prajeme im, aby im táto pozitívna energia, súdržnosť a chuť po spoznávaní vydržala počas celého štúdia.

        • Gymnazisti zažili aj ochutnávku zo smeru technického

          Našich študentov čakala umelá inteligencia, aplikovaná informatika a mechatronika. Ocitli sa v dielni, v ktorej mohli vidieť rôzne moderné technológie, napr. 3D tlačiareň. Naučili sa, čo všetko sa ukrýva pod slovom mechatronika. Na príkladoch z reálneho sveta (pandémia, cukrovka, segway, auto) si ukázali fungovanie a riadenie systémov z technického sveta.

          Zaoberali sa aj konkrétnym problémom s riadením otáčok motora, ktorý si aj prakticky ukázali. Študenti sami navrhli riešenie riadenia otáčok a podarilo sa im ho zrealizovať. Nakoniec sa dozvedeli o tom, ako možno začať pracovať s týmito modernými technológiami aj v mladom veku

        • Aj takéto sú hodiny Umenia a kultúry našich gymnazistov

        • Vedeli ste, že prvý koncert v Moyzesovej sieni zaznel až v roku 1929 napriek tomu, že budova stojí už od roku 1913? Na aké účely slúžila v minulosti? Ktoré známe osobnosti v nej už koncertovali?

          Nielen odpovede na tieto otázky, ale aj mnoho ďalších zaujímavých informácií sa naši gymnazisti dozvedeli o Moyzesovej sieni, pretože dostali možnosť spoznať ju na vlastnej koži. Objavovali zákulisie a videli sieň z uhlov, ktoré by ako obyčajní diváci na koncerte nevideli. Učiteľ Dodi im predstavil zasadací poriadok orchestra a vysvetlil prácu dirigenta. Zistili, že taký orchester má nielen jedného koncertného majstra, ale dvoch a už budú vedieť, kto je vedúca sekunda. Na záver si sami spravili malý komorný koncert, na ktorom chlapci predviedli svoj talent hry na bicích

        • Deň otvorených dverí 8.12.2021 o 18:00 - online

          Záujemcov o štúdium na našej škole pozývame na ONLINE stretnutie - Deň otvorených dverí

          Návštevníci nášho DOD, 8.12.2021 od 18:00 budú mať príležitosť rozhovoru so zakladateľmi gymnázia, jeho učiteľmi aj premiérovými študentmi.

          Prosím zaregistrujte sa na DOD tu: Registrácia na DOD gymnázia Felix, 8.12.2021

          Po registrácii Vám vopred pošleme link na online stretntie DOD a ďalšie informácie.

          Tešíme sa na vás.

        • Prijímacie konanie v školskom roku 2021/2022

        • Vitajte! Zaujala Vás naša ponuka? Bližšie informácie k prijímaciemu konaniu nájdete v sekcii "O škole" na karte "Prijímačky". Tu nájdete krátke videá: 1. PREDSTAVENIE GYMNÁZIA RIADITEĽKOU ŠKOLY, 2. VIDEO-VIZITKA NAŠICH ŠTUDENTOV a 3. AKO VIDIA NAŠE GYMNÁZIUM UČITELIA. Tešíme sa na stretnutie s Vami, veríme, že už samotné prijímacie konanie bude pre Vás zaujímavým a pozitívnym zážitkom. Držíme palce.

        • Ako vidia rozbeh nášho gymnázia učitelia? Pozrite si sami: